Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да предпазим бебешката кожа от подсичане и обриви?

Време е за баня

  • Няколко пъти на ден пълнете ваната с топла вода (до 5-7 см дълбочина) и слагайте бебето да поседи вътре 5-10 минути заед­но с любимите си играчки. Разбира се, не бива да го оставяте без наблюдение. Ако още не може да седи, влезте и вие във ва­ната – родителите са най-добрата опора за бебето във водата.
  • Не добавяйте пенливи препарати (нито каквито и да било други добавки) към водата за къпане. В тях може да се съдържат съставки, които допълнително да раздразнят възпалената кожа на бебето.

 

Силата на профилактиката

  • Ако използвате пелени за еднократна употреба, избирайте та­кива с висока попивателна способност. Те поемат повече ури­на в гелообразния си вътрешен слой и предотвратяват последва­щия й контакт с кожата. Сменете пелената веднага щом се усъм­ните, че е замърсена, а при тежки обриви – по 10 пъти на ден.
  • Ако предпочитате памучни пелени, при изпирането им доба­вяйте по 4 супени лъжици бял оцет във водата за последното
  • изплакване. Киселината ще потисне размножаването на бакте­риите и ще доближи нивото на рН до неутралната стойност, ха­рактерна за човешката кожа.
  • Не се препоръчва използването на найлонови гащички – те задържат влагата и създават условия за възникване на възпале­ния.
  • Независимо с какви пелени повивате детето, не ги пристягай­те толкова плътно, колкото се демонстрира в телевизионните реклами. Прекалено прилепналите пелени възпрепятстват вентилацията на кожата.
  • Сигурно обожавате аромата на бебешка пудра, но едва ли ня­кога сте подозирали, че в нея може да се съдържат вещества, ко­ито по-скоро предизвикват обрива, вместо да го предотвратя­ват. Освен това вдишването на фините частици може да бъде опасно за бебето. Ако държите да използвате пудра, опитайте с царевично брашно. Смесете го с лек крем като Nivea и го нане­сете по седалището на бебето.

 

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

Кърмените бебета страдат от обриви 2 пъти по-рядко от бебетата на изкуствено хранене. Предполага се, че в урината и изпражненията на кърмените деца се съ­държат по-малко дразне­щи съставки. Ако кърмите, обърнете внимание на хра­нителния си режим – из­ключете всички възможни дразнители като пикантни храни, кисели плодове, ал­кохол и кофеин.

 

Уроци по майчинство

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *