Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сменяйте пелените на бебето си по-често за да го предпазите от обриви

Около две трети от всички бебета може да бъдат засегнати от обрив в някакъв определен момент от живота им. Най-често обривите се получават от пелените. Най-добрият начин да предотвратите обрив от пелена е да запазите областта в която се поставят пелените чистта.

Ето някои съвети за лечение на обриви от памперс:

Оставете бебето си без пелени за кратки периоди от време през целия ден. Опитайте се да поставите бебето върху хавлиена кърпа или плат, без памперс, колкото е възможно по-дълго. Това ще увеличи въздушния поток на засегнатия участък.

Сменяйте пелената на бебето по-често. Старайте се да правите това веднага щом пелената се намокри или замърси.

Почистете и подсушете областта около и на пелените на вашето бебе с всяка смяна на пелените. Използвайте за целта топла вода и мек сапун и след това подсушете добре мястото.

Избягвайте плътно прилепнали памперси. Уверете се, че размера на пелената не е твърде малък за вашето бебе, и избягвайте затягането на пелената близо до кожата на бебето. Използвайте по-големи памперси докато обривът изчезне.

Избягвайте дразнещи кърпички. Много кърпички съдържат дразнещи химични вещества като алкохол, сапун и различни аромати.

Ако използвате пелени за еднократна употреба или супер абсорбиращи пелени с гел материал в основата си те могат да бъдат по-ефективни към минимизиране на влага.

Избягвайте използването на тежки сапуни или омекотители на тъкани, които могат да раздразнят кожата на вашето бебе. След като измиете бебето с мек сапун го изплакнете много добре. Уверете се, че не са останали следи от сапуна и няма какво да дразни кожата му.

Избягвайте да използвате прахове, като например царевично нишесте и талк на прах. Талкът на прах може да предизвика възпаление на белите дробове на вашето бебе,а  царевичното нишесте може да доведе до инфекция, ако се прилага върху наранена кожа.

Говорете с Вашия лекар за това какви кремове и мазила е най-добре да използвате. Добре е да използвате кремове със съдържание на цинков оксид, който много бързо премахва обривите по кожата, а също и да предотврати повторната им поява.

Ако тези съвети не вършат работа и обрива не изчезне в рамките на няколко дни най-добре е да се посъветвате с лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Сменяйте пелените на бебето си по-често за да го предпазите от обриви

  1. Pingback: Как да предпазим бебешката кожа от подсичане и обриви? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *