Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бързи мерки срещу възпалението на кожата на лицето при бръснене

За да заличите дребните несъвършенства по кожата, използ­вайте бензоил пероксид. Той се съдържа в редица почистващи препарати за лице и в повечето кремове за третиране на акне.

Лосионите с алфа-хидрокси киселини (АХК) излющват мъртвите кожни клетки и намаляват броя на подкожно растя­щите косми. Нанасяйте ги сутрин и вечер (отначало прилагай­те процедурата през вечер – докато се уверите, че няма опас­ност от алергична реакция), както и веднага след бръснене. Бъ­дете внимателни – понякога АХК възпаляват кожата, особено ако е влажна.

За да се справите с възпалението, можете да използвате и без – рецептурен крем с хидрокортизон (кортикостероид за локал­но приложение). Следвайте указанията върху опаковката. (Вни­мание: Употребата на кортикостероидни кремове в областта на лицето не се препоръчва, освен ако не е крайно наложителна. Изберете най-слабия препарат – със съдържание на хидрокор­тизон 1% – и не го прилагайте продължително време.)

 

Пощадете кожата на лицето си

Откажете се от гладкото бръснене. Колкото по-близо до ко­жата ви се движи бръсначът, толкова по-висок е рискът от под­кожно растящи косми. Разбира се, партньорката ви едва ли ще остане доволна от тази превантивна мярка – грапавото ви лице може да й причини кожно раздразнение.

Някои жени използват депилиращи кремове и лосиони. Аналогични продукти вече се предлагат и за мъжете. Следвайте стриктно инструкциите върху опаковката и ги използвайте не повече от 2 пъти седмично, за да сведете до минимум риска от възпаление на кожата.

 

Кога да потърсите лекарска помощ?

Подкожно растящите кос­ми и възпаленията в резул­тат на неправилно бръсне­не не са достатъчен повод да посетите личния си ле­кар. Но ако е налице серио­зен обрив, който не отшумява с дни, трябва да по­търсите квалифицирана медицинска помощ, за да се изключи бактериална или гъбична инфекция. Възможно е да се касае за алергична реакция към ня­кой от козметичните про­дукти, които използвате преди или след бръснене. Ако обривът от подкожно растящите косми става все по-болезнен или се раз­раства, задължително се обърнете към лекар. В този случай ще ви бъде назначе­но лечение с антибиотици.

 

 

По-красиви – посветено на мъжете!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *