Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получават очните възпаления?

Светът е място, пълно с прах: когато под клепача ви попадне прашинка, голяма колкото точката на това изречение, трудно можете да концентрирате вниманието си върху нещо друго.

 

Вятърът, сухият въздух и хлорираната вода също могат да предизвикат възпаление. Симптомите включват зачервяване, парене, свръхчувствителност към светлина и непрестанно сълзене. За щастие в повечето случаи проблемът се решава с…едно мигване на окото.

 

Какъв епроблемът с очните възпаления?

Сълзите неутрализират въздействието на сухия въздух върху очите. Освен това почистват повърхност­та им и подхранват изграж­дащите ги клетки.С на­предването на възрастта сълзите ни стават все по- оскъдни и много по-често страдаме от възпаление на очите. Друга предпоставка за проява на симптоми като зачервяване и сърбеж на очите е въздействието на някои алергени. Възпале­ние могат да предизвикат също сухият въздух и цига­реният дим.

 

Чуждо тяло в окото

Ако в окото ви е влязла прашинка, внимателно издърпайте миглите на горния клепач и го повдигнете. Раздвижете очната ябълка. Ако очите ви не сълзят достатъчно, за да отстранят чуж­дото тяло, използвайте т. нар. „изкуствени сълзи“ – овлажня­ващи капки за очи.

Някои хора добавят още една стъпка към тази процедура: об­ръщат горния клепач. Понякога това е всичко, което трябва да направите, за да отстраните чуждото тяло.

Ако и това не помогне (или не ви се иска да го прилагате), просто изплакнете окото с топла вода. Измийте ръцете си, на­пълнете шепите си с вода, наведете се и потопете окото, след което го отворете, за да се отмие прашинката.

 

Контактни лещи

При попадане на чуждо тяло в окото първо извадете контакт­ните лещи. Продължете със стъпките, описани по-горе, и по­чистете старателно лещите, преди отново да ги поставите в очите си.

 

 

Ако страдате от късогледство, далекогледство или пресбиопия (старческо далекогледство), значи е време да се доверите на специалните тренажорни очила DR.VISION.

 

 

Кои са най-често задаваните въпроси за очилата тренажори Д-р Вижън?

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *