Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Оригването може да е знак за болна жлъчка

Невинаги оригването е нещо невинно

origvaneНай-общо казано оригването е изкарване на въздух от стомаха без неприятна миризма. Обикновено настъпва след изпиване на голямо количество газирани напитки. По този начин в стомаха постъпват много газове. Тези газове повишават налягането в него и мускулът, който затваря входния отвор на стомаха, не успява да противодейства на обратното движение на газовете. Така се стига до т. нар. „празно оригване“.

Специалистите обясняват, че често се оригват и хората, които се хранят бързо или водят емоционален разговор, докато поглъщат храна. До неприятния симптом води е прекалената консумация на плодове и зеленчуци, богати на въглехидрати и целулоза. Оригването не е заболяване, но понякога е знак за болна жлъчка или невроза.

„Понякога оригването не e толкова невинно. Възможно е да става дума за стомашна невроза“, твърдят лекари.

Ако оригването е съчетано с киселини и силни болки в стомаха, може да е сигнал за гастрит или за язвена болест. До често оригване се стига и заради стесняване на пилора (изходния дял на стомаха) и херния на диафрагмата.

Ако се оригвате често и имате някакви притеснения относно здравето си, най-добре се консултирайте с вашия лекар!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *