ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кои средства помагат за регулиране на хормоналния баланс?

Не само калций

  • Вземайте всеки ден по 500 мг калций в комбинация с 250 мг магнезий. Калцият ще ви помогне да се справите с главоболие­то, променливото настроение и коремните болки. Приемът му непосредствено преди лягане подобрява съня, а комбиниране­то му с магнезий регулира мускулната активност. Едновремен­ното приемане на двата минерала способства за овладяване на симптомите на предменструалния синдром.
  • За да се справите с раздразнителността и депресията, вземай­те всеки ден по 50 мг витамин В6. Той повишава нивото на серотонина и облекчава нервното напрежение. Помага и при задър­жане на течности, болезненост в гърдите, неконтролируемо же­лание за сладки храни и умора. Отлични източници на витамин В6 са месото, рибата и зърнените закуски.
  • Някои жени приемат масло от едра пупалка за облекчаване на симптомите, свързани с ПМС, но тъй като липсват катего­рични данни в полза на тази терапия, лекарите вече не я назна­чават. Ако все пак желаете да опитате, дозата е 1000 мг 3 пъти дневно.

 

Хормонален баланс

  • За регулиране на нивата на хормоните преди началото и след края на менструацията вземайте хранителни добавки с екстракт от плодове на адамово дърво. Дневната доза е 1-2 капсули от 225 мг. Запасете се с търпение – за да се постигне траен ефект, понякога са необходими цели 6 месеца.
  • 7-10 дни преди началото на менструацията приемайте гроз­довидна цимицифуга. Билката се препоръчва и при горещи вълни по време на менопаузата. Вземайте по 2 капсули от 40 мг всеки ден (по време на хранене) и бъдете търпеливи: положи­телните резултати ще настъпят след 4-8 седмици.
  • Жълтият кантарион е натурален антидепресант. Потърсете в аптеката екстракт, стандартизиран за съдържание на 0,3% хиперицин, и пийте 3 пъти дневно по 300 мг.

 

Да потърсим ли лекарска помощ?

Ако симптомите, свързани с предменструалния синдром, се отразяват на ка­чеството ви на живот, обсъ­дете проблема с личния си лекар. Той ще ви назначи терапия за регулиране на хормоналния дисбаланс или ще ви предпише антидепресанти за повишаване на нивото на серотонин в мозъка.

 

Бабини деветини

Доскоро се твърдеше, че жените с предменструален синдром посягат към шоколада, защото изпитват недостиг на магнезий. Нау­ката обаче отхвърли това обяснение. Пшеничният за­родиш и зеленолистните зеленчуци също са богати на този ценен минерал, а малцина копнеят за тях. Всъщност в шоколада се съдържат химически ве­щества, влияещи на наст­роението. Можете спокой­но да задоволите апетита си, но консумирайте нату­рален (черен) шоколад, който е с по-ниско съдържание на захар и мазнини.

 

Хормонално влакче на ужасите?!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *