Повишеното ниво на естрогена нарушава хормоналния баланс

Не си мислете, че ре­довният секс е достатъ­чен за хормонален баланс в организма. Разбира се, той е едно много важно условие, но съществуват редица провокатори, които като нищо могат да нарушат този баланс и да го превърнат в дисбаланс. В основата пак са стресовете, трудният и напрегнат работен ден, замърсената околна сре­да, споровете и кавгите, неразбирането, нервните сривове, неправилното хранене…

Редовният секс не е достатъчен за хормонален баланс в организма

Много е важно жените да запомнят, че два основ­ни хормона ги правят ис­тински жени – естрогенът и прогестеронът. Ако се повиши нивото на естрогена, тогава наистина може да настъпи срив в имунната система. Хормо­налният дисбаланс може да се превърне в причина за сериозни заболявания, затова запомнете първи­те му сигнали и вземете необходимите мерки:

  • пъпки, обриви, алергия;
  • подуване на коре­ма, опадане на косата, депресия;
  • объркани мисли, краткотрайна потис­натост, разсеяност;
  • остеопороза, лип­са на полово влечение, системна умора;
  • ш предразположе­ност към инфекции на пикочната система;
  • предменструален синдром, рязко отслаб­ване или обратното – рязко напълняване;
  • появяване на ко­сми по лицето, тревога заради дреболии, фиброкистозна гръд, лющене и сухота на кожата.

 

ЛЕЧЕНИЕТО – СЛЕД КОНСУЛТАЦИЯ С ЕНДОКРИНОЛОГ

 

В повечето случаи за възстановяване на хор­моналния баланс в орга­низма е необходимо да се отстрани първопричина­та за проблема. Освен това жената трябва да премине през нужния курс по хормонална терапия, т.е. прием на специални хормонални препарати. Тях ги предписват специалистите, като непре­менно вземат предвид теглото на болната, нейната възраст/нивото на отделните хормони, особеностите на общо­то й здравословно състо­яние и много други Важни подробности.

 

 

АПРОПО!

Адекватното лечение много бързо Води до забележимо подобрение. Хормоналните нарушения щ изчезват, а функцията на репродуктивната система се възстановява в пълен обем. Ако лечебната схема е неправилно подбрана, не само няма да се подобри хормоналното състояние, но и ще се стигне до непоправими патологични изменения. Затова в никакъв случай не предприемайте самолечение.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.