Далакът боли и при големи физически натоварвания

Невинаги болката отляво под ребрата се дължи на далака

 

dalak1Не толкова известен факт е, че далакът може да боли и при големи физически натоварвания. Тогава капсулата се напълва с кръв и се разтяга. Когато човек си почине, болката изчезва. Но ако се появи и при покой, значи не става дума за далака, а за друг орган.

Прибързано е да се реши, че болката отляво под ребрата се дължи само на далака. На същото място преминават още важни органи – дебело черво, наблизо са стомахът и единият бъбрек. Има голяма вероятност да боли дебелото черво, като най-често причината е запек. Болката също така може да идва от стомаха. Освен това, ако човек стои свит на едно място дълго време, червата се притискат и също се появява болка.

Ако все пак имате някакви съмнения за далака, направете си ехографски преглед, който да изясни има ли уголемяване, или не. Специалистите препоръчват да се направи и пълна кръвна картина. Само така лекарят може да прецени дали болките са свързани с далака, или има друг здравословен проблем, на който трябва да обърнете адекватно внимание.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *