Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой е най-полезният зеленчук?

След анализиране на състава на най-популярните зеленчуци, учени-диетолози установили, че всички полезни и необходими за човека витамини и микроелементи се съдържат в един-единствен зеленчук – карфиола (цветно зеле)

цветно зеле

Достатъчно е всеки ден да употребявате само по 50 грама от този суперпродукт, за да осигурите на организма си дневната норма от витамин С – мощен антиоксидант. В този вид зеле се съдържат витамини от групата А, В, РР, както и микроелементи: калий, калций, магнезий, желязо, фосфор. Благодарение на този биохимичен състав цветното зеле е ценен, незаменим продукт в диетичното хранене и дори лекарство. Освен това се усвоява отлично от организма и лесно се преработва, тъй като съдържа по-малко груби фибри от белокочанното зеле.

Карфиолът може да се употребява в качеството на самостоятелно блюдо, да се добавя в супи, месни и зеленчукови салати, да се панира. Особено вкусен е сварен в минерална вода, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *