Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пролетта – сезонът на алергиите

Алергията е нетипична или силно изразена реакция на имунната система, провокирана от контакт с непозната или непоносима от организма съставка – алерген

алергия

Алергиите се проявяват под различни форми – кожни проблеми, стомашни, очни, дихателни. В повечето случаи реакцията преминава бързо след спирането на дразнението. Затова повечето алергии се лекуват, разбира се, с препарати за облекчаване на симптомите, но най-вече с откриването на първопричината и с отстраняването или поне максималното й ограничаване. Важно е да знаете, че алергиите може да се проявят още в първите седмици от живота и в някои случаи се задълбочават с времето. С най-новите изследвания специалистите претендират, че могат да установят алергия още на няколкомесечно бебе.

Кака се установяват?

Правят се специални тестове от алерголог. Ролята на родителя е да следи дали детето му проявява едни и също симптоми при контакт с едни и същи алергени. Ако малчуганът страда често от кашлица, проблеми с дишането, постоянна хрема и зачервени очи, колики или диария, е добре да се отиде при специалист, за да се установи дали не става дума за алергия.

По възможност кърмете бебетата поне 4-6 месеца. Не давайте никакви други хранителни продукти преди навършването на 4 месеца. Не давайте нищо, което съдържа глутен, преди навършване на в месеца. Избягвайте орехи, лешници, бадеми и други ядки до 1-2-годишна възраст. Забравете също и за киви, риба, яйца преди навършване на 1 година, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *