Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Веселин Герев: Лекарите масово изписват антидепресанти без нужда!

– „Има бум на психическите заболявания“

 

veselin gerevД-р Веселин Герев е специалист по психиатрия. Завършил е медицина във ВМА-Пловдив. Казва, че в днешно време личните лекари масово изписват антидепресанти без нужда.

Герев обяснява, че общопрактикуващи доктори и невролози масово изписват антидепресанти и това влошава състоянието на пациентите. Според него симптомите не са преценени правилно и лекарствата допълнително усложняват нещата.

„Настроението на тези хора се влошава с всеки изминал ден вместо да се подобрява. Често ръцете и краката им изтръпват. Ако пациентът има такива оплаквания и пие антидепресант, значи това не е неговото лекарство“, категоричен е пред в. „Доктор“ той.

На въпроса дали има бум на психическите заболявания, специалистът отговаря: „Може да се каже, че има такова повишаване, но по отношение на стреса, докато бум на шизофреници и биполярни разстройва не виждам. Един колега направо ме втрещи с изказването си в интервю, че ако на мостовете, от които скачали самоубийците, се сложат решетки, хората нямало да се самоубиват. Пълни идиотщини!“.

Герев смята, че не се търси причината за проблема, че хората са изцедени от кризата и вече са обезверени.

„Ами дайте да направим като в лудницата – решетки. Просто примитивизъм отвсякъде. Пълна некомпетентност, като се започне с управлението на държавата ди се стигне до елементарните медицински услуги“, са думите му.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *