Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прегръдката лекува

Милият акт премахва стреса и страха

pregradkaСпециалистите са категорични, че прегръдката лекува. Причината е в хормона окситоцин, който се отделя при този мил акт между хора, които си имат доверие.

„Прегръщането помага при влюбените, при майка и дете, при хора, които се познават. При непознати води до стрес, защото стимулира отделянето на хормона кортизол“, обясняват учените.

Специалисти от Швеция са направили редица изследвания и накрая установили, че нежните прегръдки имат силата да излекуват депресия. Прегръдките активизират центъра на удоволствието в мозъка и по този начин елиминират стреса и страховите състояния. Неприятните симптоми отминават и човек се чувства по-спокоен и по-радостен.

Това обяснява и факта, че малките бебета се успокояват, когато усетят топлината на майчината прегръдка. Плачещите и разстроени хора, без значение на каква възраст са, също изпитват нужда да прегърнат някого, за да се успокоят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *