Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 полезни продукта за здравето на зъбите

Учени от Университета на Мичиган съставиха списък на петте най-полезни продукта за зъбите

зъби

Ягодите по естествен начин избелват зъбите. Те изчистват най-горния слой на емайла и премахват петната от кафе, цигари и вино. Това се дължи на високото съдържание на плодова киселина в ягодите, а също и на комплекса от микроелементи.

Млечните продукти са един от ключовите фактори за здравето на зъбния емайл. Освен калций, те съдържат казеин и хидроксиапатит, предпазващи зъбите от болести и разрушаване.

Дъвката без захар предизвиква отделянето на слюнка, която играе важна роля в почистването на зъбите от хранителните остатъци. Повечето дъвки съдържат и ксилит – разтвор на спиртна основа, който ефикасно унищожава вредните бактерии в устата.

Водата е важна, защото обезводняването на организма повишава двойно риска от заболявания в устната кухина и от развитието на кариес.

Листните зеленчуци – в процеса на дъвченето им те оставят по зъбите микроскопични частици, които, подобно на ксилита, унищожават бактериите. Зеле, киселец, лапад, спанак способстват също и за по-доброто усвояване на калций, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *