ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Очите предупреждават за инсулт

Често казват, че очите са огледало на душата

червени очи

Но нашите очи могат да отразяват не само душата, но и здравословното състояние на организма. Особено ако става дума за сърцето.

Австралийски учени са уверени, че очите могат да предупреждават за възможни сърдечни заболявания. Те сигнализират за увреждания на фините кръвоносни съдове още преди симптомите на болестта да се проявят.

Поразяването на малките кръвоносни съдове предизвиква болестта ретинопатия – увреждане на ретината на окото. Тя е първият симптом, че в кръвоносната система настъпват изменения, които след няколко години могат да доведат до инсулт.

Изследванията показват, че при хора с ретинопатия рискът да умрат от болести на сърцето е два пъти по-висок, отколкото при тези без това заболяване.

Учените съветват при настъпили изменения в ретината на окото да се вземат мерки за снижаване на кръвното налягане и нивото на холестерина в кръвта. Това значително намалява риска от инсулт, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *