ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дискомфортът в гърдите ви периодично се засилва и отслабва?

Всеки месец маточната лигавица претърпява циклични промени. Същото се случва и с гърдите.

Промяната в нивата на хормоните прогестерон и естроген, предизвиква набъбване на тъканите и задържане на течност в млечните жлези. Това може да доведе до болка и образуване на бучки. Витамините, билките и етеричните масла ще ви помогнат да се справите със задържането на течности и да постигнете оптимално хормонално равновесие.

Глухарчето е естествен диуретик. Вземайте билката на капсули или си пригответе чай от корен на глухарче. Накиснете за 10 минути 1 торбичка чай в 1 чаша вряла вода. Пийте 2 пъти дневно 1 час преди хранене.

Маслото от едра папулка (вечерна иглика или вечерна роза – Oenothera spp, Evening Primrose oil) е традиционен билков лек за облекчаване на предменструални симптоми. Съдържа незаменимата гамалиноленова мастна киселина (ГЛК), която балансира женските полови хормони. През последните 10 дни от месечния цикъл вземайте по 1 капсула от 1000 мг (или 2 по 500 мг)  три пъти дневно по време на хранене.

Редовният прием на витамин Е в комбинация с витамин В6 понижава риска от проява на симптомите. Ефективната дневна доза е 500 мг витамин Е с 50 мг витамин В6. За да си осигурите тези целеви дози чрез храната, консумирайте повече пшеничен зародиш, растителни мазнини, ядки, семена и пълнозърнести храни (за витамин Е) и авокадо, риба, птиче месо, крехки меса, банани и спанак (за витамин В6).

По време на периода с болезнени гърди носете медицински еластичен сутиен и избягвайте моделите с банели. Когато си купувате бельо, винаги проверявайте дали чашките на сутиена не притискат гърдите ви. Отървете се от старите си сутиени, които вече са загубили формата си и не поддържат добре гърдите.

Променете храненето си – яжте повече соя и фибри; ограничете бисквити, сладкарски изделия и маргарин; намалете кафе, кола, вино, бира, банани, гъби и туршия и накрая – не прекалявайте със солта.

Разхождайте се всеки ден, отделяйте време за дихателни упражнения, медитация или други техники за релаксация, за да регулирате нивата на хормоните на стреса.

 

Защо носите сутиен?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *