Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мляко и домати спасяват от жегата

Да утолиш жаждата си в летните горещини не е лесна работа! Струва ти се, че обикновената вода не е достатъчна и търсиш всякакви газирани напитки, студен чай в бутилчици и енергийни напитки.

mlkТова не е правилното решение, алармират от utro.ru. Нито една от изброените напитки не е полезна в жегите. Малко след като сте изпили поредната доза, жаждата отново започва да ви мъчи. Диетолозите имат свое виждане за напитките, които са най-добри за сезона – както и за онези, от които е по-добре да се откажем.

Сред полезните на първо място е млякото. Освен че утолява жаждата, то храни тялото с ред полезни вещества. Следват какао и горещ шоколад. В тези любими на децата напитки се съдържат компоненти, които забавят стареенето и намаляват двойно риска от развитие на диабет. Освен това са богати на серотонин – хормона на щастието.

Не по-малко важен за човешкия организъм е доматеният сок. Той предпазва от болести сърцето и кръвоносните съдове. Съдържа ликопин – антиоксидант, предотвратяващ развитието на рака. Доматите не по-лошо от какаото могат да се справят с депресивни състояния.

Сред соковете си струва да споменем още тези от грейпфрут и портокал. Богати на витамин С, цитрусовите поддържат имунната система, понижават артериалното налягане, подобряват апетита и неутрализират умората. Сокът от портокали се смята за могъщо пикочогонно и противораково средство. Има само едно “но” – високата киселинност, която оказва вредно въздействие върху зъбния емайл. Но и за това си име решение: пийте сокчето през сламка!
Да не забравяме също зеления чай – съдържа цял комплекс витамини и полезни микроелементи, а също и антиоксиданти, които извеждат от организма всичко излишно.
И накрая: най-важна все пак си остава обикновената питейна вода! Литър и половина – два на ден са абсолютно задължителни!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *