Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Откритие: хипоталамусът контролира стареенето!

Учени разкриха коя мозъчна зона контролира процеса на стареенето. Очаква се това откритие да доведе човечеството и до елексира на вечната младост!

youngОт поколения човечеството неуспешно търси тайната на вечната младост, пише medikforum.ru. Може би сега то вече е много близо до разкриването й. Учени от Колежа по медицина “Айнщайн” в Ню Йорк откриха особени сигнални зони в хипоталамуса на главния мозък, които контролират процеса на стареене в целия организъм. Т.е. намерена е една-единствена мозъчна зона, отговорна за остаряването!

Хипоталамусът, както е добре известно, контролира жаждата, глада, температурата на тялото и умората. Американските учени са на мнение, че пак той отговаря и за това как нашето тяло се променя във времето. В потвърждение на тезата е съобщено, че в хипоталамуса съществуват неизследвани до момента специални сигнални пътища, свързани със стареенето. Ако те бъдат овладени, ще бъде възможно да се увеличи продължителността на живота и да се лекуват болестите, свързани със стареенето.

В науката отдавна има спор за това дали тъканите остаряват всяка за себе си или това е общ процес, контролиран от единен център, коментира ръководителят на изследването Донашен Кай. Според него екипът е събрал достатъчно доказателства за това, че многочислените аспекти на стареенето се управляват от хипоталамуса. Групата на професор Кай е успяла да въздейства върху споменатите сигнални пътища в хипоталамуса на лабораторни мишки и по този начин да увеличи продължителността на живота им.
Учените считат също, че възпалителните процеси в организма, заради които се развиват различни възрастови страдания, също са следствие от работата на хипоталамуса. Ако човекът овладее управлението им, ще може да лекува сърдечно-съдовите болести, рака, метаболичния синдром и неврологичните страдания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *