Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Средиземноморската диета убива раковите клетки!

Учени от университета в Охайо смятат, че са разгадали как точно средиземноморската диета стопира на молекулярно ниво развитието на раковите клетки.

dieta11Средиземноморската диета е богата на зеленчуци и плодове, отбелязват от medportal.ru. Оказва се, че особена роля за антираковия й ефект играе флавоноидът апигенин, който се съдържа в магданоза, целината и лайката, а също в повечето плодове и зеленчуци. Те препрограмират раковите клетки на генетично равнище, като ги правят по-уязвими.

Авторите на изследването установили при изследване за рака на млечната жлеза, че апигенинът на практика превръща раковите клетки в обикновени. Сложният механизъм на трансформацията е свързан с присъствието на особена белтъчна съставка – апигенинът се свързва с нея и се намесва в клетъчния метаболизъм. Раковите клетки са характерни с изключителната си жизненост и бурно размножаване. Апигенинът нормализира това отклонение и връща на злокачествената тъкан способността за апоптоза – т.е. програмирана смърт. Освен връщането на клетките в руслото на нормалната им програма, апигенинът ги прави по-податливи на химиотерапия.

Когато приемаме храни, съдържащи апигенин, ние активираме механизма, унищожаващ раковите клетки, обясняват изследователите. Здравословното хранене е в състояние само по себе си да осигури нормалното функциониране на клетките на нашия организъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *