ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как средиземноморската диета пази сърцето!

Учени от университета в Барселона доказаха, че придържането към средиземноморската диета удължава живота на прекаралите инсулт и инфаркт с 30%.

1361964958_sredizemnomorskaya-dietaИзследванията на испанската група са продължили от 2003 до 2005 година. През това време екипът на д-р Рамон Еструха наблюдават здравния статус на 7500 испанци, разказва medikforum.ru. Доброволците са били на възраст от 55 до 80 години и са имали различни проблеми със сърдечно-съдовата система. Част от тях били хора със затлъстяване, диабет и други съпътстващи здравословни проблеми.
Доброволците били разделени на три групи на случаен принцип. В менюто на първата група били включени блюда с ниско съдържание на мазнини, а в другите две предложили на участниците средиземноморска диета. Последните две групи имали различия в допълнителните “бонуси”. На едни от пациентите давали по четири лъжици зехтин, на други – по 100 грама смес от орехи, бадеми и фъстъци. През цялото време е имало системно наблюдение на комплекс от показатели в кръвта и урината.
Обобщавайки резултатите, екипът обявил, че за времето на изследването са починали 288 души със сърдечни проблеми. Най-много от смъртните случаи се оказали в жрупата на нискомаслена диета /109/. В “зехтиновата” са 96, а в тази на ядки – 83. Чрез този опит доказахме, че интензивната употреба на орехи намалява риска от смъртоносен инфаркт или инсулт, е обявил д-р Еструх. Бихме се радвали, ако тези изводи могат да помогнат на някого да удължи живота си!
Напомняме, че средиземноморската диета включва зехтин, ядки, бобови растения, риба, бяло месо, плодове, зеленчуци и вино в умерено количество. Ограничава се употребата на млечни продукти и сладкиши.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *