ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Асоциативното мислене подобрява паметта

 

  • Игра на думи.

Съставете нова дума или изречение с първата буква на понятията, които искате да запомните. Можете да за­помните този кратък списък с покупки (гъби, орехи, сок, ряпа, вода, сирене) чрез изречението „Гордите орли се реят висо­ко над скалите“.

  • Групирайте.

Дългите цифрови поредици като номер на кредитна карта са разделе­ни в подгрупи, което ги прави по-лесни за запаметяване. Повечето телефонни номера по целия свят се състоят от седем до десет цифри, които могат да се разде­лят на групи от две или три, а те по-лесно се „записват в краткотрайната памет„.

Същата техника може да се приложи и при думите. Представете си, че списъ­кът ви със задачи за четвъртък включва следните дейности: да купя яйца, да взе­ма дрехите от химическото чистене, да купя вестник, хляб, ябълки, да платя сметката за водата, да заредя бензин, да мина през аптеката. За да запомните ин­формацията, можете да я групирате по следния начин:

Храни – яйца, хляб, ябълки.

Места – аптека, бензиностанция и т.н.

  • Свържете събитията.

Мислете в каква последователност ще извършите дейно­стите, дори можете да ги свържете в исто­рия. Колкото по-нелепо и невероятно звучи тя, толкова по-лесно ще запомните задачите. Ето как можете по-лесно да за­паметите списъка за четвъртък:

„На път за бензиностанцията, за да напълня резервоара с мляко, без малко да блъсна един човек, който излизаше от аптеката. Той така се ядоса, че започна да мята по колата ми яйца и ябълки и почти събори една жена, която излизаше от химическото чистене с нощница под ръ­ка. Случаят беше отразен в местния вестник.“

  • Влезте в ролята на репортер.

Ако тряб­ва да запомните нещо важно, представе­те си, че сте репортер, който трябва да напише пикантна история за това кой какво е направил, къде и кога се е случи­ло. Ще откриете, че преувеличаването на някои страни от случката ще ви нака­ра да запомните.

LecoVita Мементо спомага за оптималната дейност на мозъка. LecoVita Мементо повишава вниманието, концентрацията, подобрява паметта, работоспособността и енергията. 

„След като навърших 50-годишна възраст паметта ми започна да ми изневерява…. Това ми създаваше доста дискомфорт, защото ми се е случвало да забравям за важни срещи. Тогава реших, че е крайно време да направя нещо по въпроса и започнах да приемам LecoVita Мементо. Подобрението дойде почти веднага!“ – Силвия

LecoVita Мементо
LecoVita МЕМЕНТО 20 ампули за пиене 500mg х 25мл /Цитиколин 500mg/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *