Хромотерапията лекува емоционалното здраве

Много изследвания доказват благотворното влияние на определени цветове върху психиката и настроението

цветове

С хромотерапията, разработена от швейцарския психолог Люшер, може да се възстанови здравословният и емоционалният баланс в организма. Този холистичен метод на лечение все по-широко се прилага в центровете за релаксация и отдих. Той се опира на тезата, че на всеки всеки орган съответства определен цвят, който има специфична дължина на вълната, вибрационна честота и енергия. При развитие на заболяване нормалната цветова схема на организма се променя и хромотерапията помага за възстановяването й.

Лечебният метод се прилага по два начина. Първият е чрез поглъщането на цветовете през очите, а вторият – чрез кожата. Когато лъч светлина попадне в ретината, той изпраща сигнал до главния мозък, който служи като разпределителна база и предава информацията до целия организъм. Съшият процес протича и през кожата. Цветен сноп светлина, насочен към определена част от тялото, изпраща „кодирано съобщение“. След като го получи, епидермисът го препраща към мозъка, който го „разшифрова“ и го адресира до засегнатия орган. Много често хромотерапията се съчетава с хидромасаж, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *