ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Самоубийците се разпознават чрез анализ на кръвта

Калифорнийски учени откриха закономерност, която може да спаси депресирани хора от опити за самоубийство.

suicidДепресираните хора трябва да дадат проба за кръвен анализ; ако изследването покаже остър възпалителен процес, рискът такъв човек да посегне на живота си е голям.

Теорията е потвърдена от експеримент с участието на 122 доброволци, информира medikforum.ru. Изследователският екип е имал информация за това, че 29 човека от този състав са хора, спохождани от суицидални мисли. Други 45 пък били с изключително здрава психика и положителни нагласи към житейските изпитания. Такива хора по правило никога не решават да си навредят по някакъв начин. Всички останали доброволци според тестовете били хора без отклонения, неутрални към изследвания проблем, така че изследователите ги включили като контролна група.

Доброволците дали кръв за изследвания. Лабораторните анализи показали, че хората, признали за връхлитащите ги самоубийствени мисли, имали данни за възпалителни процеси в организма. Обяснението на феномена: намерението за самоубийство вече поставя мисленето в стресова ситуация, а стресът въздейства върху възпалителните маркери на кръвта.

Авторите на експеримента са убедени, че тяхното откритие може да помогне за по-лесното разпознаване на пациенти в тежка депресия и със суицидални намерения. Резултатите от експеримента могат да се окажат полезни и при разработването на нови методи за лечението на психичните разстройства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *