Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви мултивитамини да изберем?

Избор на подходящ мултивитаминен препарат:

 

На първо място трябва да прочетете информацията на опаков­ката, където е отбелязан процентът от препоръчителната дневна доза на всяка от съставките на продукта. Ако концен­трацията на почти всички съставки от списъка е 100% от препоръчваната днев­на доза, това означава, че продуктът оси­гурява оптимално количество от веще­ствата, от които се нуждаете. Предим­ствата на конкретната добавка се увели­чават още повече, ако тя отговаря на кри­териите, посочени по-долу.

Вместо да четете каква е концентра­цията на всичките 20 и повече съставки, изброени на опаковката, проверете про­центното съдържание на 10-те най-важ­ни вещества, които ви представяме по- долу. Количеството им трябва да е мак­симално близко до препоръчителната дневна доза. Повечето хора обикновено имат недостиг точно на тези вещества. Онези, които не са посочени, обичайно се съдържат в достатъчно количество във всеки мултивитаминен препарат или лесно се доставят чрез храната.

 

 

СПОРЕД ДУМИТЕ НА:

 

„Най-добрият начин да се предпазите от проб­лемите, свързани със стареенето, като сър­дечносъдовите заболя­вания например е да съ­четаете спортуването, спирането на цигарите, консумацията на седем порции плодове и зеленчуци дневно и приема на хранителни добавки. Бих препоръ­чала и умерени дози до­бавки от витамин С и Е.“

 

Професор Катрин Райс-Ивънс Център за заболявания, свързани със стареенето, Кингс Колидж, Лондон

 

8 полезни неща, които трябва да знаете за хранителните добавки

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *