Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Наистина ли мозъчната дейност отслабва с годините?

Много често твърденията за отслабването на умствените способности с напредването на годините са силно преувеличени.

Придобиването на знания е възможно на всякаква възраст. А и натрупаният опит в значителна степен улеснява възприемането на новата информация.

Напрегнете мозъка си: продължаването на обуче­нието, официално или неофи­циално, подпомага поддър­жането на умствената дейност.

Притеснявате ли се, че напоследък В все по-често забравяте и това може би се дължи на възрастта? Спокойно. Не изпадайте в паника всеки път, когато забравите някое име или не можете да намерите ключовете си. Дей­ствително някои умствени процеси се за­бавят с напредването на годините. Но промените в паметта са съвсем незначи­телни и рядко нарушават способността да изпълнявате обичайните си ежеднев­ни дейности. Освен това можете да съ­храните паметта си чрез начина си на жи­вот и светогледа си. Никога не е прекале­но късно или твърде рано да започнете да издигате предпазна стена. Обърнете вни­мание на следните открития, направени от фондация „Макартър“ в САЩ:

  • Придобиването на знания е от голя­мо значение. Колкото по-образовани сте и колкото повече продължавате да учите, толкова по-високо е нивото на умствената ви дейност. Причината все още не е установена. Вероятно се състои в това, че образованието в ран­на възраст допринася за развитието на мозъка или че образованите хора непрекъснато се стремят да усъвър­шенстват своите познания и да поста­вят предизвикателства пред ума си. Едно е сигурно: стареенето не пречи на възникването на нови връзки меж­ду невроните, на възприемането на нова информация и на придобиване­то на нови качества. Най-доброто до­казателство за това е, че възрастните хора без проблеми се научават да ра­ботят с технологията, създадена в по­следните години: банкомати, интер­нет, мобилни телефони.
  • Отличната физическа форма е клю­чът към добрата мозъчна функция. Ако искате умът ви да е остър като бръснач, трябва да спортувате, а бе­лият дроб и сърцето ви да бъдат в иде­ално състояние. Физическите упражнения доставят кислород на мозъка. Те също така повишават нивото на определено вещество, което подпома­га образуването на нови мозъчни клетки – нещо, което дълго време уче­ните смятаха за невъзможно.

 

 Яйцата подсилват паметта!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *