Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хранителният режим е ключов за болните от артрит

  • Вегетарианство.

Тъй като консумиране­то на животински мазнини може да доведе до обостряне на възпалителния процес, за предпочитане е да наблягате на плодове и зеленчуци, които спомагат за облекчаване на болката и отока в ставите и в повече­то случаи болните от РА намаляват приема на лекарства. От менюто обаче не бива да се изключва тлъстата риба, съдържаща ценни омега-3 ненаситени мастни киселини.

 

  • Витамин С

В изследване, обхващащо период от 10 го­дини, участвали хора с остеоартрит на коляното. Една част приемали повече витамин С (между 150 и 450 мг дневно) в сравнение с останалите участници. Първата група показала три пъти по-малък риск от обостряне на състоянието спрямо втората. Добавянето дори на 100 мг витамин С или 1-2 портокала към дневната диета може значително да подобри състоянието. Стремете се да включвате по-голямо количество броколи и други зеленолистни зеленчуци, червени чушки, ягоди и киви.

 

  • Отървете се от излишния товар.

Ако намалите над­норменото си тегло само с пет килограма, имате по-го­лям шанс да предотвратите развитието на OA или поне да забавите прогресирането му. Отслабването може да на­мали напрежението и да облекчи болката в ставите при всички форми на артрит, а освен това е възможно да предотврати и облекчи симптомите на OA.

 

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Вече има уред за бързо премахване на болката на целия опорно-двигателен апарат. Универсалният вибромасажор, който работи на принципа на акупунктурата – СТОП ПЕЙН, успешно облекчава болката и помага за по-бързото възстановяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *