ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Наднормените килограми променят личността

Придобитите наднормени килограми променят личността на човека и му пречат да прояви воля и устойчивост, когато пожелае да отслабне.

debelaТази теория доказаха учени от Флорида, които изследваха поведението на хора, пожелали да се включат в програми за редукция на теглото. Прибавянето на килограми променя не само тялото на човека, но и неговата личност, коментират от medikforum.ru. Изследователският екип водил наблюдения върху 1900 жители на Балтимор, проследявайки живота им в продължение на десет години. Установено било, че ако личното тегло на някой от доброволците нарасне с 10%, характерът му става по-импулсивен и слаб пред различни видове изкушения, в това число и хранителни.

Учените констатирали също така, че хората, които напълняват, стават по-колебливи и не са склонни да вземат категорични решения. С годините станало ясно, че всички, които увеличавали теглото си, губели паралелно с това свободата в съжденията и постъпките си. Колкото по-тежки ставали телата на наблюдаваните, толкова по-категорично се потвърждавала тази връзка.

Учените допускат, че характерите на тези хора са претърпели промени след негативни реакции на близки, приятели и колеги при видимото им ошишкване. Обобщението от изследването е, че диетолозите трябва да имат предвид два аспекта, когато разработват личен план за редукция на някой закръглен пациент. Едната посока е борбата с излишните килограми във физически план. Другата е свързана с необходимостта от вътрешни промени и търсене на опори за мотивиране на предстоящите усилия. Ако втората посока се пренебрегне – отслабването няма да се състои.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *