ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 важни съвета, които пазят важните витамини в храната

Хранете се наистина здравословно, а мислете, че може би се храните здравословно

хранене съвети

1. Използвайте водата от варенето на зеленчуците за заготовка на супа или за варене на ориз. Така загубените хранителни микроелементи ще се върнат в чинията ви.
2. Режете и правете на сок плодовете, богати на вит. С, точно преди консумация, за да сведете до минимум загубата на хранителни микроелементи заради оксидацията от въздуха.
3. Рибофлавинът (вит. В2), който се намира в млякото и сухите макарони, е чувствителен на излагане на слънчева светлина. Избирайте храни в непрозрачни опаковки, за да предотвратите изчерпването му. Ако можете да видите храната, значи светлината унищожава хранителните микроелементи.
4. Покривайте тенджерите и тавите, за да намалите загубата на хранителни микроелементи на печката. Така намалявате „изпаряването“ на светлочувствителни микроелементи и държите водоразтворимите витамини в ястието, защото не изчезват с парата.
5. Дори и леката термична обработка на зеленчуците може да разкъса клетъчната структура на растението и така хранителните микроелементи да изчезнат при готвенето. Затова предпочитайте консумацията им в суров вид.

Примерно меню

Преди да започнете програмата, направете изследване на кръвта си, за да знаете какъв е дефицитът от витамини и микроелементи в организма ви. Изберете добавките, които ще приемате, като се ръководите от това доколко те са натурални. Спазвайте режима поне 3 месеца, като периодично (първо през 10 дни, а след това през 15) повтаряте изследването и коригирате приема на добавки спрямо него. Когато попълните дефицита, с изненада ще установите как теглото ви се е нормализирало.

Закуска: Чаша органично прясно мляко, 1 резен телешко филе, плод по избор и 1 мултивитамин.

10 ч.: 1 плод и хапче микроелемент, на който имате недостиг.

Обяд: Задушени зеленчуци и парче пилешко с филийка хляб от покълнали зърна; за десерт – плод по избор.

16 ч.: 1 -2 моркова и половин ябълка; хапче микроелемент, на който имате недостиг.

Вечеря: Омлет от 2 яйца от свободни кокошки с голяма порция зелена салата; за десерт – плод по избор, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *