Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сексът – най-приятното болкоуспокояващо

Сексът облекчава много здравословни неразположения и действа като профилактична мярка срещу редица заболявания

обезболяващо

Правенето на любов е и приятен начин да поддържате фигурата си. При един сексуален акт се изразходват средно 200 калории, което се равнява на 15-минутно тичане.

Редовният секс значително намалява нивото на стрес – главния виновник за проявата на много здравословни проблеми. До време на акта и след него в тялото се произвеждат вещества, които оказват мощно въздействие върху психиката и емоциите -хормоните окситоцин, серотонин и ендорфин. Те поддържат нервната система и заменят усещането за тревога или потиснатост с чувство на спокойствие, благополучие и увереност. Точно преди оргазъм нивото на окситоцин в организма се увеличава пет пъти, което води до производство на ендорфини, известни с болкоуспокояващото си действие. Затова главоболието не е причина да не правите секс, а точно обратното. Установено е, че високите нива на окситоцин създават усещане за сънливост и приближават момента на заспиване. При жените този процес е по-интензивен, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *