Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водата – най-важната течност!

До 75% от теглото ни е вода, тя участва във всички реакции на тялото.

WaterИмате ли предствата колко течности приемате всеки ден? Вероятно не подозирате колко много тялото се нуждае от вода. Трябва да приемаме всеки ден вода. Количеството зависи от това дали сме по-активни физически, дали сме в добро здраве или не сме в кондиция. Смята се, че минималното количество е 2 литра на ден. Но ако се потите обилно, необходимостта от вода нарства. Например, ако тичате или спортувате, мускулите ви работят и генерират топлина. От тази топлина тялото се освобождава най-вече чрез потта, а и чрез учестеното дишане, което изпарява немалко вода. Ако усетите виене на свят и внезапно изтощение по време на физическо натоварване или имате упорито главоболие след това, основната причина е дехидратирането. Когато не сте поели достатъчно вода, това намалява способността на тялото да се охлажда и да пренася кислород до мускулите и предизвиква умора значително по-рано от нормалното.  В този момент тялото взима предпазни мерки срещу прегряването. То ще си набави водата от собствените си запаси, най-вече от кръвта. В резултат на това тя се сгъстява и на сърцето му става по-трудно да я изпомпва по кръвоносната система. Получава се застояване на кръвта в някои части и с течение на времето се увеличава рискът от високо кръвно налягане, повишаване на холестерола и сърдечни заболявания.

Намаленият прием на вода неминуемо е свързан с образуване на камъни в бъбреците, затруднено изхвърляне на токсините от организма, при което може да си докарате всякакви болести.

Непременно започвайте деня си с чаша вода – изворна или минерална. Разпределете времето, през което ще поемете поне 8 чаши за деня, ако нямате никакви физически натоварвания. Но ако имате физическа работа или сте хапвали готови или консервирани храни, които са с високо съдържание на сол – увеличете количеството вода поне на 10 чаши.

 

 

 

Научете повече за разкрасяването!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *