ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Постарайте се да намалите алергените в своя дом до минимум

НАЧИН НА ЖИВОТ

  • Намалете алергените в своя дом. Ако сте алергични към частици, съ­държащи се във въздуха, следвайте следните съвети. Затваряйте прозорци­те в дните, когато съдържанието на полени във въздуха е голямо. Предпоставки за раз­множаването на акарите в домашния прах са топлината и влагата, затова поддържайте въздуха в дома си сух и с умерена температура. Махнете килимите, дървеният под е за предпочитане. Почиствайте редовно дома си. Перете спалното бельо в гореща вода вся­ка седмица и покривайте матраците, дюшеците и възглавниците със специални найло­нови калъфки и покривки. Дръжте домашните животни навън или поне не ги допускайте в спалнята. Отървете се от мухъла и плесента, като проветрявате и чистите кухнята, баня­та и мазетата. Не пушете вкъщи и не се излагайте на пасивно тютюнопушене. Не се отоп­лявайте с дърва, маслени печки и ако е възможно, използвайте електричество вместо газ за готвене и отопление. Избягвайте аерозолни спрейове, парфюми, талк, пудра, ос­вежители за въздух и прясна боя.
  • Не пипайте! Разберете към кои растения и химикали сте алергични и при контакт с тях веднага измийте кожата със сапун и я обливайте стечаща вода няколко минути, за да предотвратите алергичната реакция.
  • Не крийте алергията си. Носете специален медицински гердан или гривна с инфор­мация, от която става ясно, че сте имали сериозна алергична реакция в миналото.

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Приемайте комбинирана хранителна добавка. Специалистите препоръчват да се взема флавоноидът кверцетин, който стимулира синтеза на хистамин, съчетан с листа от коприва срещу кихане, антиоксиданта витамин С и витамина от групата В пантотенова киселина, за да се намали запушването на носа.

 

ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА

  • Релаксирайте. Според едно изследване астматиците, които се занимават с йога, имат по-леки симптоми, по-малко пристъпи и по-добра бело­дробна функция от хора със същото заболяване, които не практикуват йога. Медитация­та и музиката също могат да помогнат.
  • Акупунктура. Според изследванията тя стимулира отделянето на ендорфини, веще­ства в мозъка, които намаляват болката и стреса.
  • Стимулирайте имунитета си. Започнете да консумирате мед (местно производство) преди началото на сезона на сенната хрема, за да намалите пристъпите.

 

ВНИМАНИЕ!

  • Анафилактичният шок е животозастрашаваща алергична реакция. Може да настъпи след контакт с алерген, най- често храна,лекарства или ухапване от насе­комо. Симптомите са изтръпване на устата, зачервяване, обрив, задух, повръщане, диа­рия, рязко спадане на кръвното налягане, из­падане в безсъзнание или шок. Ако сте силно алергични към нещо, лекарят може да ви из­пише еднократна доза адреналин за инжекти­ране, която винаги трябва да носите със себе си. След като по­ставите инжекцията при контакт с алерге­на, незабавно отидете до най-близкия лекар­ски кабинет или се оба­дете на Спешна меди­цинска помощ (тел. 112).

Как да почистим жилището, за да намалим рисковете от алергии?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *