Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алергиите зачестяват през пролетта и лятото

Сърбеж, кихане, възпалени очи, обилна хрема – това са типични симптоми на сенната хрема.

Можете да приемате противоалергични медикаменти още преди настъпването на алергичната реакция. Ние ще ви предложим натурални антихистаминови средства.

Копривата съдържа вещество, което действа като естествен антихистамин. В магазините за натурални продукти се продават капсули с лиофилизиран екстракт от листата на билката. Вземайте по 500 мг три пъти дневно.

Гинко билоба – известна като стимулатор на паметта, е също толкова ефикасно средство срещу алергии. Съдържа т.нар. гинколиди, които потискат акттивността на определени алергени. Вземайте до 240 мг на ден.

Кверцетинът е растителен пигмент, на който дължат цвета си черното грозде и зеленият чай. Установено е, че блокира освобождаването на хистамина. Вземайте по една капсула от 500 мг два пъти дневно, но не го комбинирайте с коприва, тай като и тя съдържа кверцетин.

Маслото от ленено семе също е богато на омега 3 мастни киселини, които противодействат на възпалителните реакции, отключвани от алергени. Вземайте по 1 с.л. на ден – можете да го добавяте към салатата или плодовия сок.Flax-Oi

Предпазни мерки при сенна хрема:

Не стойте на открито преди гръмотевична буря и още три часа след това. Бурите се предшестват от повишаване влажността на въздуха, което е предпоставка за набъбване и разпукване на поленовите зърна. В резултат се разпространяват частиците, причиняващи пристъпи на сенна хрема.

Когато сте на открито, носете слънчеви очила с плътно прилягащи рамки, които не позволяват на полените да засегнат очите ви.

Носете маска за лице, когато рискът да се изложите на въздействието на полени е най-голям.

Ако не знаете към какво точно сте алергични, както и в случай че лекарствата, които вземате без лекарска препоръка, не се отразяват на състоянието ви или действат само за кратко, трябва да се консултирате с лекар. Бъдете особено внимателни при консумация на фъстъци, ракообразни и мъхести плодове (ягоди, праскови), както и при ужилване от пчела. Ако отивате на излет носете антихистаминови средства – паста за мазане и хапчета за пиене в случай на внезапна алергична реакция.

 

Справете се с ухапванията и обривите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *