Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да почистим жилището, за да намалим рисковете от алергии?

Как да се справим с вредните вещества, които витаят из къщите ни? Може ли хигиената да ни избави от алергиите? Ето най-добрите съвети на експертите.

За пода използвайте продукти за универсал­на употреба с растителни активни вещества. Първо почистете с прахосмукачката. След това разтворете препа­рата във вода и използ­вайте чет­ка, комби­нирана със специална кофа, за да не се налага да я из­стисквате с ръце.

В кухнята използвайте сода бикарбонат върху леко навлажнена гъба. С ябълков оцет добре се почиства кухненския плот и вътрешността на хладилника.

За банята и тоалетната из­ползвайте същия „многопрофилен“ продукт. Напоете гъба с почистващия препарат и почистете всички повърхности, като упорствате пове­че по ъглите и фугите, където се настанява мухълът. Варовикът, освен ако не е върху мрамор, може да бъде почистен с ябълков оцет – оставете го да действа няколко часа и после изплакнете. В тоалетната е добре да поставите абсорбатор на миризмите на основата на хума или активен въглен.

За тапицерията и килимите ви трябва прахосмукачка с ефикасен филтър за фини частички. Почиствайте с нея два пъти в месеца и перете калъфите на мебелите веднъж на три месеца. Петна се почистват добре със смес от ябълков оцет и газирана вода в съотношение 1:2. Ще освежите чудесно мокетите със сода бикарбонат – разпръсне­те я по цялата площ и я оставете да действа през нощта, след това я събере­те с прахосмукачката.

Дървените мебели трябва да почиствате от прах с електро­статична кърпа. За градински­те маси и столове използвайте ленено масло. Проветрявайте помещението винаги когато полирате дървените мебели.

Прозорците ще почистите добре със специална микрофибърна кърпа, на­поена с хладка вода.

сп. „Здравен журнал”

 

Лесни идеи да предпазим здравето си у домаакарите

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *