Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Виж защо жените са с по-уязвима психика!

Жените като цяло са с по-уязвима психика от мъжете. Техният мозък, за разлика от този на мъжете, никога не почива и те са по-чувствителни към влиянието на различни фактори.

psihoСъвременни изследвания показват, че жените винаги “усещат с главата” промените в биосферата, например магнитните бури. Това е свързано с начина, по който работи мозъчната зона, отговорна за емоционалната обработка на възприеманата информация. Тази зона при жените се характеризира с повишена чувствителност и уязвимост. Тъкмо по тази причина жените са склонни към мигрени, депресии, деменция, коментират от medikforum.ru. Ако сте обръщали внимание – изброените болести е прието да се наричат женски.

Учените обясняват, че женският мозък никога не е в спокойно състояние. Подобна повишена активност означава голямо натоварване и именно затова жените по-често са жертва на заболявания от психологическата сфера. Слабият пол има мозък, който запомня много големи обеми информация и по-дълго я съхранява, което провокира заболявания от нервно-дегенеративен характер като болестта на Алцхаймер.

Мъжкият мозък е по-масивен и ритъмът му на работа е по-балансиран. За силния пол са характерни невралгичните заболявания – шизофрения и болестта на Паркинсон. При мъжете тази група заболявания обикновено протичат по-тежко.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *