Йога при главоболие

Причините за главоболието може да са комплексни

йога

Може да е и промяната на времето -покачването на температурата на въздуха с 5 градуса повишава риска от главоболие.

• Течности, повече течности. При недостиг на течности, кръвта се сгъстява, а снабдяването на клетките с кислород отслабва. Дневно трябва да пиете поне 1,5-2 л.

• Йога с пръстите на ръцете. За да изпълните упражнението от индийската медицина, трябва да седнете удобно. Притиснете един срещу друг палците, показалците и средните пръсти на двете ръце, безименните сгънете, а малките изпънете. В тази позиция 20 пъти дълбоко вдишвайте и издишвайте.

• Лицева гимнастика. Можете да спрете започващата болка в главата, като раздвижите лицевите мускули. Набръчкайте чело, задръжте за секунди. Отпуснете. Направете това лесно упражнение 10 пъти. Присвивайте очи, като едновременно свивате раменете към ушите. Задържате за малко и отново широко отваряте очи и отпускате рамене. Направете го 10
пъти.

Ако болките в главата ви мъчат често и продължително, посетете лекар. Понякога те са следствие от друг здравословен проблем, който трябва да бъде диагаостициран и лекуван, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *