ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тайни и ефекти на двудневната диета

Може ли да се отслабне ефективно само за два дни? Два дни, в които няма да се побъркаш от глад – напротив, ще можеш да похапваш любими храни? Отговорът е положителен!

dietaТой е в т.н. двудневна диета, изработена от известната специалистка по здравословно хранене Мишел Харви. Д-р Харви е специалист по диетично хранене на спортисти и е ангажирана с разработването на здравословни диети, предпазващи от рак. Последните й изследвания са съвместни с екип на Центъра по профилактика на рака на гърдата в Университета на Южен Манчестър.

Д-р Харви е правила клинични изследвания за двудневната диета с 1000 жени в продължение на 10 години. Те доказват, че чрез тази диета се изгарят за два дни повече мазнини, отколкото с други за седмица. Допълнителен ефект от нея е редукцията на инсулиновите нива и потискане интензивността на възпалителните процеси, провокиращи рак.

Каква е същността на двудневната диета?

Както може да се досети човек, тя е разчетена на два дни в седмицата. През тези два дни храненето е специално, а през останалите пет може да се яде всичко, като се внимава с количествата. В двата диетични дни се изключват всички мазни и подсладени храни. Менюто напомня средиземноморската диета, отбелязват от medikforum.ru. Добър вариант са обезмаслените млека, овесена каша, плодове и зеленчуци. Разрешени са морски дарове и пилешко месо без кожа, пълнозърнест хляб или дори пица без мазни и солени добавки. Допускат се също 1-2 чаши вино.
Създателите на диетата твърдят от опит, че в рамките на 1-2 месеца се свиква с ритъма й и не е трудно да се спазват минималните ограничения. Нещо повече – част от тях се пренасят и в т.н. свободни дни, когато навикът да се придържаме към здравословния избор на храни продължава да работи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *