Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Три болки, които не трябва да игнорираме (2)

Трябва ли да ходим на лекар всеки път, когато нещо ни заболи? Опасни ли са продължителните, усилващи се болки, които внезапно спират. Или които ни събуждат нощем?

bolka2Всяка болка е сигнал, че нещо в тялото ни не е наред. По-добре да се консултираме с лекар, отколкото да се правим на герои.Така например изтърпяната болка в краката може да ни убие – ако сме имали тромбоза на дълбоките вени и съсирекът е запушил важен кръвоносен съд.

Кои болки още не трябва да игнорираме?

2.Болки в кръста
Те може да ни връхлетят, ако сме вдигали нещо тежко. Но могат също да са сигнал за камъни в бъбреците. Бъбреците са филтърът на нашия организъм: изтеглят токсините от кръвта и ги изхвърлят, преобразувани в урина. Понякога при обезводняване, инфекция или заради различни наследствени фактори в тях се формират камъни, които могат да запушат пътя на урината към пикочния мехур. Тогава възниква болка в кръста, която е сигнал за остър възпалителен процес.
В подобни случаи е добре да се опитате да локализирате точно болката. Ако тя е в областта на кръста под реброто, не е изключено да става дума именно за бъбречен проблем.

3.Болезнена менструация
Болката в корема по време на цикъл може би е само мускулен спазъм. Но ако ви мъчи всеки месец, по-вероятно е да развивате ендометриоза.
Както е известно, всеки месец матката губи вътрешната си обвивка и освобождаването от този пласт лигавица е свързано със спастични болки. При ендометриозите тази отделяща се тъкан попада в други органи от коремната кухина – например яйчниците. Възможно е да провокира кисти и сраствания, което да е причина за силните болки. Има случаи, когато фрагменти от ендометриума /маточната лигавица/ попадат дори в белите дробове. Ако наистина всеки път циклите са болезнени и са придружени с по-обилно от обичайното кървене, лекарският преглед е неизбежен.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *