ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три болки, които не трябва да игнорираме (1)

Свикнали сме да мислим, че болките в гърба или кръста, както и тези при месечен цикъл, са нещо обичайно. Нормално е да ги търпим!

bolkaТака ли е наистина? Всяка болка е предупреждение, сигнал към мозъка, че в “периферията” се случва нещо. Прагът на болката не е един и същ у различните хора: един е способен да понесе много силна болка, друг се жалва и при невинните й прояви. Ако имате температура, термометърът ви подсказва да идете ли при лекаря. Дали да го посетите, защото ви боли, решавате вие сам – субективно!
Повечето от нас са възпитани да потърсят лекарска помощ, когато болката наистина стане нетърпима или продължава да ни мъчи дълго време. Съветът на медика: Не чакайте болката да стане нетърпима! Всяка болка е вик за помощ, коментират от zdorovieinfo.ru.

1.Болки в краката
Много често хората мислят, че умерената тъпа болка в краката може да е предизвикана от седене в неудобна поза или от обездвижване при продължителното седене. Обаче болката в краката е и сигнал за сериозни болестни състояния – например тромбоза на дълбоките вени. При подобна патология се образува съсирек в една или повече от вените на долните крайници. Нарушеното кръвообращение предизвиква болка. Такова състояние е животозастрашаващо, защото съсирекът може да се откъсне и да предизвика белодробна емболия /запушване на белодробната артерия/.
Как да разберем има ли смисъл да тичаме при доктора? Ако болката е слаба, вероятно имаме само спазъм. Ако обаче силата на болката е само възходяща, опитайте да опипате болезнения участък и преценете дали от това ви боли още повече. Ако сте прекарали преди това много часове в седнало положение или сте пътували дълго със самолет или автобус, най-добре е да не отлагате визитата при лекаря.
(Следва)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *