Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекари към майките пушачки: Приемайте витамин С!

Пушенето по време на бременност увеличава риска от спонтанен аборт

pushene po vreme na bremennost Лекарите съветват майките, които пушат по време на бременността, да приемат витамин С. Това подобрява значително белодробните функции на бебето.

Екип от учени в университета в Орегон са направили едно интересно изследване. В експеримента се включили 159 пушачки, които всеки ден приемали по 500 милиграма витамин С. На друга група бременни им били предложени хапчета плацебо. 48 часа след раждането били анализирани подробно белодробните показатели на пеленачетата.

„Пушенето по време на бременност забавя развитието на белодробните функции на бебето. Но пушачките, които приемаха всеки ден по 500 мл витамин С по време на експеримента, родиха рожби, които са със значително по-добри дихателни показатели от онези жени, които не приемаха от въпросния витамин“, обяснява д-р Синди Макивойл.

Разбира се, най-добре е жените, които чакат дете, изобщо да не пушат и да стоят далеч от пушачи. Най-страшното нещо, което може да им се случи, е да направят спонтанен аборт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *