Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помага ли копривата за отслабване?

„Хванахме се за зелено!” Тази фраза чуваме отвсякъде – сега е времето на зелените храни в менюто ни. Лапад, киселец, коприва – пресните листни храни дават на организма витамини и минерали, без да го товарят с калории.

koprivaПролетната зеленина е важна за организма, който изпитва недоимъци след зимния хранителен режим. Често се споменава това, че копривата помага да отслабнем. Истина ли е?
Истината е, че копривата е сред растителните храни, чието усвояване причинява отделяне на топлина от организма, пише puls.bg. В този смисъл копривата е полезна за редукцията на теглото, тъй като „изтегля” калории от организма. Разбира се – важно е с какви храни се комбинира тя, защото има опасност „добавките” да компенсират изгорените калории.

Специалистите препоръчват билките или зелените храни, използвани за редукция на теглото, да се приемат заедно с овесени ядки, ябълки или бобови храни. Едновременно с това е задължително да се поемат по-големи количества вода. Естествено – с полезното не бива да се прекалява. Ако копривата се консумира редовно и в големи количества, трябва да се прецени дали това няма да се отрази по някакъв начин негативно на организма. Някои от популярните растителни отвари и чайове за редукция на теглото причиняват отклонения в дейността на сърдечно-съдовата, отделителната или храносмилателната система.

Най-популярните тревни продукти за редукция на теглото са Амеракански зърнец (Cascara sagrada) и Сена (Cassia senna L.). В същия списък са още зеленият чай и джинджифилът.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *