Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Могат ли хипертониците да си пийват алкохол?

Истина ли е, че хипертониците не бива да близват алкохол? Нито капка – защото това може да им причини инсулт?

hipertonМоже би въпросът е в дозата, коментират от sobesednik.ru. Истната е, че при наличието на хипертония всяка спиртна злоупотреба е заредена с риск от инсулт. Има достатъчно статистически потвърждения на тази теза, уверяват специалистите.

Преди по-малко от два месеца в престижното издание Current Hypertension Reports са били публикувани данните от изследване, анализиращо взаимовръзката между погълнати алкохолни дози, показателите на артериалното налягане и развитието на инсулти. Доказано е категорично, че високите систолични /горни/ показания на артериалното налягане сутрин са в пряка връзка с алкохола, поет предната вечер.

Рискът от смърт поради сърдечно-съдови заболявания при мъже с тежка хипертония и значителен прием на алкохол е 12 пъти по-висок, отколкото у хипертоници, които не пият или си пийват съвсем малко.

За беда хората, които са най-застрашени от тази взаимозависимост, обикновено не се интересуват от подобна статистика. А предупрежденията за опасностите, които ги грозят, се възприемат като посегателство върху личните им свободи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *