Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на хипертония с яйчен белтък

Яйченият белтък въздейства върху артериалното налягане като някои от лекарствата срещу хипертония.

egsЗа ползата от яйчения белтък може да се говори много – нещата са категорични. Наскоро китайски учени откриха още едно негово свойство, което може в бъдеще доста да повлияе върху лечението на някои заболявания.
Известно е, че в белтъка се съдържат безценни за човешкия организъм аминокиселини. Той освен това е в състояние да овладява хипертонични отклонения и по своя ефект е равностоен на някои медикаменти.

Учените от Цзилинския университет съветват хипертониците да включат в менюто си яйчен белтък, пише medikforum.ru. Опитите с лабораторни мишки доказват, че продуктът може да се използва като терапевтично средство срещу хипертония. Положителното му въздействие се дължи на особения пептид, съдържащ се в белтъка. Именно той смъква кръвното налягане по същия начин както лекарства от рода на каптоприл например.

Друг плюс на белтъка е това, че той съхранява полезните си свойства и след топлинна обработка. Нещо повече – белтъкът е най-ефективен за смъкване на кръвното, когато яйцето е било изпържено. Ако добавим и това, че белтъкът е един от най-нискокалорийните продукти, причините да го предпочетем стават предостатъчно. В белтъка на едно яйце се съдържат само 17 калории.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *