Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чесънът е природен антибиотик

Той съдържа лимфоцити-убийци, които директно унищожават микробите!

Чесънът (Allium sativum) се използва за лечение от дълбока древност. Той се споменава от различни древни лечители като универсално природно лекарство. Много научни изследвания потвърждават полезните му свойства. Неговият положителен ефект за имунната защита се дължи на това, че когато го консумирате, активността на лимфоцитите, които унищожават директно микробите, се увеличава. Също така от него се изолират алицин и гарлицин, които са вещества с антибиотични свойства. Неотдавна е открито, че в чесъна се съдържа „германий”, за който се знае, че има противоракови свойства.

Чесънът се използва за профилактика и лечение на атеросклерозата, високо кръвно налягане, сърдечни смушения, тъй като той понижава нивото на лошия холестерол, който е в основата на сърдечните заболявания.

Използвайте чесъна без топлинна обработка, за да не разрушавате полезните му съставки. Много е добре да го мачкате в преса за чесън, така няма да дразни стомаха. Ако имате в къщи болен от вирусна инфекция, поставете в стаята чинийка със смачкан чесън за няколко часа. Той отделя летливи вещества, които имат противовирусен ефект. Справя се с възпаленията, потиска развитието на бактериите и болестта минава по-бързо.

Ако ви боли зъб – сдъвчете добре 2-3 скилидки чесън. Това ще облекчи болката, защото съдържащият се в чесъна алицин ще намали бактериите.

Добавяйте към храната си чесън всяка вечер или когато няма да бъдете няколко часа сред хора, тъй като миризмата му е много упорита. По-пълните хора и диабетиците ще загубят доста от излишните си килограми, ако редовно употребяват чесън.

Когато купувате чесън, избирайте кръгли сухи глави и не го съхранявайте в хладилник.

 

 

Вие можете да готвите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *