Необикновени изцеления се случват в парижко гробище

Във френската столица се намира гробище, което се нарича Свети Медар

гробище свети медар

Там са тленните останки на Франсоа дьо Пари – дякон на града. Френският дякон подкрепял и покровителствувал бедните. Всички го знаели и като добър лечител. Малко след като починал и бил погребан, в гробището започнали да се случват странни случаи на изцеление. Едно момче с изсъхнал крак неочаквано започва да ходи и дори танцувал и тичал свободно.

Това, че в гробището се случвали чудеса предизвикало огромен наплив. Всякакви хора идвали с надеждата да бъдат излекувани. Единствено йезуитите били недоволни. Те казвали, че новината за излекуваните от гробището хора е измислица и дело на Дявола. Изцеленията обаче продължават. Болшинството от излекуваните са жени. които получават необикновени конвулсии – телата им се свиват до формата на идеално колело. Те доброволно се подлагат на ужасни изтезания.

Излекуваните молили онези. които ги гледат, да ги пронизват, да ги бият със сопи или да ги горят Въпреки това обаче по телата им не се появяват никакви следи от кръв. Най-интересното било, че онези, които изпадали в конвулсии, придобивали лечителски дарби.

Станало скандал. Църквата и богатите граждани, които не одобрявали странните гробищни церемонии и затова много от участниците били хвърлени в Бастилията. Гробището било затворено, но вярващите продължили да творят чудеса и на други места из цяла Франция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *