Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са основните видове слухови апарати?

Кои са основните видове слухови апарати

В търговската мрежа непрекъснато се предлагат нови модели слухови апарати. Направете внимателно проучване, преди да изберете подходящия за вас. Следват основните неща, които трябва да знаете за най-разпространените видове слухови апарати.

 

Задушен слухов апарат – при него микрофонът се поставя в самото ухо, а батерията, усилвателят и при­емникът – зад ухото. Използва се успешно при всички степени на загуба на слуха. Ако слушалката не е поставена добре или е повредена, апаратът ще за­почне да издава пищящ звук, затова трябва често да се носи на поправка.

 

Вътреушен слухов апарат – направен е от твърда пластмаса и се поставя във външното ухо (ушната ми­да). Това е по-удачен и удобен вариант, защото е

скрит и възпроизвежданият от него звук е най-близо до естествения. Недостатъкът му е, че може да се за­пуши с ушна кал, което налага честото му почистване. Освен това силата на звука се регулира по-трудно.

 

Вътреканален слухов апарат той е с толкова мал­ки размери, че реално може да се събере в ушния ка­нал. Използва се при лека загуба на слуха и трябва да се поправя по-често от другите апарати, защото се изхабява много лесно.

 

Слухов апарат, носен на тялото – закачва се под дрехите и се свързва със слушалка, която се поставя в ухото. Постига се мощно усилване на звука. Силата на звука се регулира лесно, защото микрофонът не е в ухото, а на леснодостъпно място. Недостатъците са, че полученият звук не е естествен и микрофонът ула­вя шумоленето на дрехите при движенията на тялото.

 

Перфектният ден за вашият мозък, за да е по-дълго във форма!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *