ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Митове и истини за чая от каркаде

Много хора са убедени, че в действието на чая от каркаде има магия: ако е горещ- вдига артериалното налягане, ако е студен го смъква.

karkadeТемпературата на чая изобщо не се отразява на кръвното, изясняват картината медици. Това не означава, че рубинената напитка е безполезна; напротив – само че въздействието й е в друга посока, отбелязва medikforum.ru.
Чаят от каркаде чудесно стабилизира нервната система в стресови ситуации. Най-уязвими при стрес са хората с проблеми на сърдечно-съдовата система. По принцип хората с проблемна кръвоносна система трябва да се “сприятелят” с напитката заради спецификата й. Цветовете от каркаде съдържат особени вещества – антоциани, които укрепват стените на кръвоносните съдове. Органичните мастни киселини в билката разтварят излишните мазнини и предпазват от мастни натрупвания, подобряват метаболизма на мозъка и по този начин неутрализират стреса и хроничната умора.

Чаят от каркаде е особено полезен за хипертониците, тъй като редовната му употреба дава стабилност и предпазва от резки промени в стойностите на налягането.

И хора без здравословни проблеми трябва да проявят интерес към този чай. Той съдържа уникална комбинация от микроелементи и витамини, освобождава организма от токсини и шлаки, активира храносмилането и балансира нивата на кръвната захар. Действа очистващо на черния дроб и бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *