ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Женшенът връща изгубената жизненост

Сънливост, лесна умора, трудна концентрация. Това са симптомите, които може да предизвика края на зимата у много хора. От полза в подобни случаи ще бъде пиенето на действащи алергизиращо напитки, каквито са черният и зеленият чай и чайовете от женшен, китайски лимонник, арония, каркаде, хибискус и др. Кафето също има добър ободряващ ефект, но то трябва да се избягва от хора със заболявания на сърдечно-съдовата и храносмилателната системи. За увеличаване на тонуса и на работоспособността ще спомогне и консумацията на свежи плодове и зеленчуци, на зърнени храни и ядки и на риба, поради богатството им на ценни за мозъка и нервната система витамини, минерали и други субстанции.

ДОБРЕ Е ЗА АРТРИТНО БОЛНИТЕ ДА СПАЗВАТ ЕДНА ПРЕДИМНО ВЕГЕТАРИАНСКА ДИЕТА, като освен животинските мазнини трябва да се избягват тестените изделия, захарта и готварската сол. Те създават кисела среда в организма, която ускорява разрушаването на ставния хрущял. На артритноболните фитотерапевтите препоръчват за пиене чайове и хранителни добавки, съдържащи листа от коприва и бреза, от стръкове от мащерка и градински чай, от кори от върба, от котешки нокът и др. От своя страна народните лечители практикуват налагане на болните стави с пюре от сурови картофи или със свинска мас, към която са прибавени счукани на ситно скилидки чесън и зрънца черен пипер. Добър ефект има и налагането с филия типов хляб, напоена предварително с ябълков оцет. Физиотерапевтите препоръчват на страдащите от артроза бани със серни и радонови минерални води. Те подобряват кръвообращението и храненето на болните стави и спомагат за постепенно овладяване на възпалението и болката. Добре е за артритноболните ежедневно да приемат витамини с антиоксидантна активност, особено витамин Е, тъй като за тях е доказано, че действат добре при ставно възпаление. Нещо повече, тези витамини забавят значително дегенерацията на ставния хрущял.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *