ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Промени менюто си, бъди щастлив!

Намалете изпитите чаши кафе

 

добро настроение Знаете ли, че има пряка връзка между това, което ядем, и настроението ни? Има храни, които го подобряват, но има и такива, които го скапват.

Предлагаме ви няколко лесни съвета, с които ще постигнете положителни резултати:

Ако ви се похапват храни, които са богати на въглехидрати, не се спирайте. Това е сигнал, че организмът ви се нуждае от серотонин. Това е хормонът, който отговаря за доброто настроение.

Избягвайте алкохола!

Дори да сте любители на алкохола, стремете се да не прекалявате. Ако не искате да го спирате тотално, ограничете се до 100 грама седмично. Не забравяйте, че дори бирата не е толкова безобидна.

Намалете кофеина!

Ако обичате да пиете кафе, внимавайте да не прекалите с количеството. Кофеинът в черната напитка помага за повишаването на концентрацията, но в по-големи количества може да доведе до нервност и чести промени в настроението.

Кажете „Не“ на чипсовете и снаксовете!

Откажете се от чипсовете, снаксовете, вафлите, пастичките и полуфабрикатите. Те са пренаситени със захар и полуфабрикати. Когато човек прекалява с тези храни, често изпада в депресивни състояния.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *