Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стайните растения са естествен климатик!

Те са много полезни, особено когато въздухът е сух, могат да филтрират вредните вещества и носят наслада на очите.

Добре е да използваме красивото и ефективно решение за добър микроклимат в апартамента ни – стайните растения. Сухият въздух дразни очите и дихателните пътища. Други чести последствия са също липсата на концентрация и необяснимата умора. Затова специалистите съветват – сложете повече зеленина в стаите!

Растенията „дишат” чрез фотосинтеза, това е процес, при който те поемат от въздуха въглероден двуокис и отделят кислород. Това е кислородът, който ние дишаме. Освен това регулират влажността в помещението – поемат водните пари, ако са повече, и изпаряват водата, с която ги поливаме, ако въздухът е сух.

Използвайте натурален торф за растенията, защото той задържа влагата – след като се напои с вода, много бавно изпарява влагата. Проверявайте редовно дали растенията имат нужда от вода.

Трябва да разберем кое растение от какви грижи се нуждае. Някои се чувстват добре при много светлина, други не понасят директно слънце или не трябва да се поливат много. С поливането не трябва да се прекалява и трябва редовно да се проветрява, за да не допуснем мухлясване на почвата.

Холът е идеален за палма, кипарисова трева; в кабинета с компютър сложете филодендрон или драконово дърво; в кухнята посадете в сандъчета подправки – босилек, лимонова трева, магданоз; в спалнята е добре да има растения, които не миришат – алое вера, орхидея или сансевиера. За детската стая сложете абсолютно безвредния хлорофитум. Той радва очите със свежестта си, има красиви нежни цветове и затова е известен с името „Зелена лилия”. Ако имате място и в банята можете да поставите растения, които обичат влага и топлина, например, аспарагус или папрати.

 

 

Наберете си диви растения !

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *