Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои животни какво лекуват?

Кой не мечтае да се гмурка в морето с красив и умен делфин?

ДЕЛФИНОТЕРАПИЯ
делфин

Препоръчва се на хора със задържане в психическото, емоционалното развитие, както и за хора, жертва на психични травми в резултат на екстремални ситуации (военни действия, аварии, земетресения, цунами и т.н.). Делфините са общителни, интеле ктуал н и, отнасят се отлично към човека и особено към децата. Механизмът на терапията е основан на въздействието на животното върху човешкото биополе. И макар че отстрани изглежда, че делфинът просто си играе с детето, всъщност той тества организма му с помощта на ултразвуци. Ако всичко е наред, животното спокойно „щрака“; ако детето е болно, делфинът „свири“. В процеса на емоционалното и тактилното (чрез допир) въздейства върху биополето на човека то се коригира и хармонизира. С други думи, делфинът в известна степен споделя своята енергетика с човека и съответно животното се уморява. След сеанса делфините обикновено се оттеглят за почивка.

Показания за терапия: ДЦП, детски аутизъм, синдром на Даун, синдром на дефицит на внимание при хиперактивност, нарушения в централната нервна система, разстройства на паметта, речта, слуха, реактивна депресия.

Противопоказания: епилепсия, онкология, остри инфекциозни заболявания.

ХИПОТЕРАПИЯ

Това е терапията, основана на общуване с коне.

При езда се нормализира както физическата, така и психологическата сфера на човека. По време на активни занимания работят всички мускули на тялото, тренира се дишането, тонизира се кръвоносната система. Освен това се включва природният механизъм на познавателната сфера на човека – повишава се концентрацията на вниманието, подобряват се работата на паметта и мисленето, активизират се психическите процеси.

Хипотерапия се препоръчва при артрити, нарушения в мозъчното кръвообращение, множествена склероза, епилепсия, черепно-мозъчни травми, за деца с ДЦП и задържане в умственото и речевото развитие.

ОРНИТОТЕРАПИЯ

Пернатите представители на животинския свят одухотворяват и успокояват човека, зареждат го с бодрост и оптимизъм. Ако се загледаме в птиците, ще установим, че те никога не униват и непрекъснато са заети с нещо. Наблюдаването на птиците отпуска, спасява от емоционални сривове, а мелодичното им пеене влияе благотворно върху психиката и помага да се подготвим за сън.

Съществува мнение, че птиците са глупави и не разбират човека. Всъщност те са много чувствителни към настроението на стопанина си, винаги се стремят да помогнат, радват се, когато си идвате от работа, обичат да вземат активно участие в делата ви. На собствениците и любители на птици им е осигурено минимум спасение от депресията и добро настроение, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *