Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо ядем, без да сме гладни?

Има само един правилен отговор на въпроса – защо ядем. Защото сме гладни!

foodНо в живота всеки яде и по други причини. Ям за компания, от учтивост, “за да не се мина”, за да се запася. Това е пагубно и не бива да се допуска , предупреждават от medikforum.ru. Веднъж създаден, навикът да ядеш по всяко време се изкоренява много трудно.

Преяждането или склонността постоянно да похапваш нещо е много разпространен лош навик. Крайната степен на това истинско разстройство е когато някой яде много и не може да се спре. Такъв човек постоянно трупа запаси, старае се да скрие нещо само за себе си, страхува се да не остане дълго време без храна.

Не правите ли и вие нещо подобно? Да гризнете нещо вкусно, да си засладите, да проверите вкуса на еди какво си. Да сдъвчете нещо, за да се успокоите от някоя тревога. В резултат на това се натрупва наднормено тегло, а човекът става зависим от храната си. Развиват се комплекси, следват депресии.

Единственият начин да се спасите от този проблем е да намерите адекватна замяна на това…”хоби”. И не става дума за друго занимание, което също ще ви зомбира. Става дума за дейност, която ще ви балансира емоционално и ще ви кара да се радвате на всекидневните й плодове. Може например да се посветите на градинарство, да се запишете в клуб или творческа група. Търсете положителните емоции и те ще ви накарат да забравите какво има в хладилника.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *